PSD Timiș sare la gâtul băncilor – senatorul Sebastian Răducanu: băncile se laudă cu venituri foarte mari, iar românii sunt împovărați în fiecare zi

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu, arată cu degetul spre sectorul bancar din România, care se laudă cu venituri foarte mari în timp ce oamenii se confruntă cu scumpiri zi de zi.

Acesta spune că cetățenii vor ajunge să nu mai poată să își achite ratele din cauza creșterii ROBOR.

5 miliarde de lei. Acesta este profitul pe care băncile din România l-au înregistrat în primul trimestru din 2022. Este inacceptabil ca românii să fie împovărați în fiecare zi de scumpiri, iar sectorul bancar să se laude cu venituri foarte mari. Faptul că ROBOR a atins un nivel record și implicit au crescut și ratele, nu va trece mult timp până când românii nu le vor mai putea achita. PSD a obligat băncile să-și declare profitul  și să plătească impozite în țara noastră, după ce până în 2017 apăreau în declarații cu profit zero sau pierderi. Totodată, am introdus indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), aspect care i-a protejat pe români de fluctuațiile ROBOR.  Am observat câteva declarații ale guvernatorului Mugur Isărescu în care transmitea un avertisment băncilor cu privire la creșterea ROBOR. Sper ca cei de la BNR să înțeleagă că este obligația lor să supravegheze sectorul bancar și că, pentru a proteja românii cu credite, trebuie să adopte o atitudine mai tranșantă“, a declarat Sebastian Răducanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole