Timișoara: fosta platformă a fabricii Elba va fi transformată într-un complex rezidențial – pe cele 5,6 hectare vor fi ridicate 1.200 de apartamente

Prime Kapital și partenerul său de investiții MAS PLC pregătesc un nou proiect de regenerare urbană în Timișoara, pe malul râului Bega.

Proiectul rezidențial Elba Residence este planificat să fie dezvoltat în imediata apropiere a centrului orașului Timișoara și își propune să transforme terenul de 5,6 hectare pe care anterior a funcționat întreprinderea ELBA (Electrobanat), cu o istorie de peste 100 de ani, într-un proiect rezidențial integrat care va oferi întregii comunități beneficii dedicate, între care și o grădiniță, scrie wall-street.ro.

Proiectul Elba Residence ne oferă oportunitatea de a valorifica un teren important, prin dezvoltarea unui complex rezidențial sustenabil, care va aduce beneficii pe termen lung viitorilor rezidenți, dar și comunității extinse. Prin acest proiect, vom transforma o fostă platformă industrială într-un nou hub multifuncțional. Proiectul va asigura, printr-o rețea de zone verzi și alei pietonale, conexiunea dintre Gara de Nord și pistele pentru biciclete și aleile pietonale deja dezvoltate de autoritățile locale pe malul râului Bega. De asemenea, vom reabilita o clădire istorică (vechea grădiniță pentru copii), prin modernizarea și conservarea clădirii situate la pe acest teren”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Maggie Kitshoff, Partener Birouri & Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

Prime Kapital mai are în construcție patru proiecte rezidențiale, în București, Iași și Ploiești și are în pregătire proiecte de regenerare urbană în alte mari orașe din România, precum Cluj și Brașov.

Elba Residence este amplasat în apropierea zonelor cheie ale orașului, în cartierul Iosefin, care găzduiește cu mândrie aproximativ 30 de clădiri istorice importante, oferind vederi la faimosul râu Bega, dar și acces direct la diverse opțiuni de transport public existente. Astfel, ELBA Residence va beneficia de o locație excelentă, care corespunde obiectivelor Prime Kapital de a construi comunități durabile, cu posibilitatea de a investi și de a moderniza infrastructura existentă.

Proiectul rezidențial va fi construit în faze și constă în aproximativ 1.200 de apartamente de înaltă calitate, 8.000 metri pătrați (GLA) de spații de retail și suport, spații verzi extinse, alei pietonale, curți private, terase pe acoperiș, precum și zone de sport și recreere. Designul proiectului include, de asemenea, soluții de parcare eficiente, pentru a veni în sprijinul realizării unui „cartier 15 minute”, predominant cu acces auto limitat, mai notează wall-street.ro.

Ansamblul rezidențial va completa orizontul deja impresionant al orașului prin propunerea de volume complementare, dar și prin atenția la detaliile arhitecturale și finisajele alese până la ultimul detaliu, pentru a celebra un stil de viață modern.

Elba Residence va avea locuințe cu tipologii variate, potrivite oricărui stil, de la studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere, la duplexuri cu 4 camere. Pentru fiecare unitate, designul arhitectural acordă prioritate compartimentării eficiente, fără grinzi și stâlpi vizibili, și ferestrelor mari care lasă lumina naturală să intre în casă, fiind susținut de folosirea unor materiale de construcție de calitate și sustenabile, concept întâlnit în toate proiectele dezvoltate de Prime Kapital.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole