USR Timiș arată noua dovadă a incompetenței administrației PNL a CJ Timiș: Alin Nica nu a avut nici măcar curajul să-și demită din funcție administratorul public pus de el, a apelat la PSD

Plenul Consiliului Județean Timiș a aprobat miercuri o nouă organigramă a instituției.

Documentul va intra în vigoare de la 1 septembrie și prevede desființarea postului de administrator public la județului.

Postul era ocupat de fostul vicepreședinte PNL al CJ Timiș, Marian C. Vasile, care a fost văzut ca mâna dreaptă a șefului CJ Timiș, Alin Nica, deoarece i-a delegat până acum câteva luni aproape toate atribuțiile.

Propunerea privind desființarea postului a venit din partea grupului PSD, fiind motivată de faptul că acum câteva luni, Alin Nica i-a retras brusc lui Marian C. Vasile aproape toate atribuțiile, iar în condițiile actuale nu se mai justifică menținerea unui asemenea post, așa cum puteți citi AICI pe larg.

Filiala Timiș a USR consideră că șeful CJ Timiș, Alin Nica, a fugit de responsabilitate în momentul în care a apelat la PSD pentru a-și demite propriul administrator public, fosta mână dreaptă, pe care chiar el l-a numit în funcție.

Într-o mișcare evazivă, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a decis să fugă de responsabilitate pentru numirea unui alt administrator public. Acesta a apelat la consilierii județeni PSD pentru a desființa funcția respectivă, în loc să dea explicații pentru motivul demiterii. Demiterea administratorului public trebuie făcută chiar de domnul Nica, care l-a și numit. Să recunoască greșeala pe care a făcut-o, iar asta e normal, se întâmplă să mai facem și alegeri greșite în viață și nu să îi cheme pe frații mai mari de la guvernare să le rezolve dânșii problemele Alin Nica a căutat sprijin în tabăra PSD pentru a schimba organigrama Consiliului Județean, și, în acest fel să se asigure de debarcarea acestuia. Președintele Consiliului Județean poate demite din funcție administratorul public fără astfel de ocolișuri, însă i-a lipsit curajul să ia această decizie. Pe lângă lipsa de asumare, remarcăm lipsa de abilitate a lui Alin Nica în a găsi un om competent pentru această funcție importantă. Cred că domnul Nica poate foarte bine să meargă în continuare cu această organigramă, să-l elibereze din funcție pe Marian Vasile, să numească un nou administrator public și să nu fim nevoiți ca un an de zile județul să nu aibă un administrator public. După logica asta cu „eliminăm funcțiile care nu fac nimic”, am putea elimina și jumătate din guvernul României. În mai multe cazuri din trecut, președintele CJ s-a remarcat prin apropierea de personaje dubioase, cum ar fi Iosif „Borsetă”, căruia i-a oferit un post călduț ca director al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiş. USR susține nevoia de oameni competenți în administrația publică din județ, nu de posturi desființate“, a transmis Vlad Șendroiu, lider de grup al consilierilor județeni USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole