USR Timiș: Alin Nica ratează cel mai important obiectiv din mandatul său, construirea stadionului – aruncă vina pe alții pentru incapacitatea sa flagrantă

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat vineri într-o conferință de presă că administrația județeană PNL, condusă de Alin Nica, a ratat cel mai important obiectiv al mandatului, construirea stadionului.

Suntem stupefiați de această reacție a președintelui de Consiliu Județean, domnul Alin Nica, care cu multă bucurie și-a anunțat impotența și ne-a anunțat că singurul obiectiv al mandatului său, construirea stadionului, se amână, nu se mai face din cauza guvernului. Pare a fi un obiectiv ratat în întregime și domnul Președinte, cu foarte mare grabă, a ieșit să ne anunțe pe toți că stadionul nu se mai face, că dânsul nu are ce să facă și să ne luăm gândul de la a avea un stadion nou în Timișoara”, a declarat Ruben Lațcău.

 Viceprimarul USR al Timișoarei a mai precizat că situația în care se află Stadionul Dan Păltinișanu ridică serioase întrebări despre capacitatea șeful CJ Timiș, Alin Nica, de a atrage resurse în județul Timiș și de a conduce acest proiect într-o direcție productivă.

Președintele CJ Timiș, aruncă vina pe alții pentru incapacitatea sa flagrantă de a obține fonduri pentru construirea stadionului mult așteptat în Timișoara. Cu toate acestea, acuzațiile sale sunt mai mult o încercare de a distrage atenția de la eșecul său personal. Reacția pe care o așteptam era aceea de a găsi surse de finanțare, de a merge la București, de a se asigura că face tot ce are de făcut, inclusiv demolarea actualei construcții, ca acest obiectiv de care Timișoara are nevoie să poată deveni realitate. Din păcate vedem că voința politică la nivel local pentru a finaliza acest obiectiv lipsește din partea actualei conduceri a Consiliului Județean. Faptul că proiectul stadionului a fost amânat repetat sub mandatul său ridică serioase întrebări despre capacitatea sa de a atrage resurse în județul Timiș și de a conduce acest proiect într-o direcție productivă. De asemenea, invocarea alocării de fonduri pentru demolare și pregătirea terenului timp de doi ani este mai degrabă un gest de imagine, nu o acțiune concretă și utilă”, a încheiat Ruben Lațcău.

USR Timiș cere președintelui CJ Timiș să-și asume responsabilitatea pentru întârzierile și neajunsurile din cadrul proiectului și să găsească soluții concrete pentru a duce la bun sfârșit construcția stadionului, așa cum comunitatea timișoreană așteaptă de ani de zile.

Într-o postare pe Facebook, șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, a declarat miercuri, că “pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar include erori materiale, legislație necorelată, grave greșeli de strategie și, ceea ce este foarte dureros pentru noi, amână construirea noului stadion multifuncțional la Timișoara“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole