USR Timiș acuză PNL că promovează incultura – Alin Nica, preocupat să facă din Capitala Europeană a Culturii un eșec

USR Timiș reacționează extrem de dur după reorganizarea primăriei Lugoj, propusă de primarul Claudiu Buciu și aprobată de Consiliul Local.

“PNL promovează incultura, desființând aproape toate instituțiile de cultură din Lugoj. Dacă ne mai trebuia încă un motiv să ne dăm seama ca PNL nu își dorește reforme pentru români, iată că îl avem. În Lugoj, primarul PNL anti-cultură Claudiu Buciu desființează și demolează tot ce îi stă în cale. În ședința de ieri a consiliului local Lugoj, administrația penelistă a decis desființarea Casei de Cultură a Municipiului, Școlii de Arte „Remus Tașcău”, Galeriei de Artă și Serviciului de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”. Prin aceste acțiuni, primarul PNL dorește eliminarea oamenilor incomozi din funcțiile de conducere ale acestor instituții“, se arată într-un comunicat de presă.

Alin Nica este preocupat să facă din Capitala Europeană a Culturii un eșec

“Toate acestea se întâmplă nu într-un regim dictatorial, ci în România anului 2022, la doar 60 de kilometri distanță de Timișoara care se pregătește pentru cel mai important an al ei în materie de cultură. În tot acest timp, președintele PNL Timiș, Alin Nica, este mult prea ocupat să facă din proiectul Timișoara – Capitala Europeană a Culturii un eșec și să puncteze politic. Se pare că administrațiile PNL au pus gând rău culturii din județul Timiș și nu prea vor să se oprească până nu distrug tot ce a mai rămas“, mai arată sursa citată.

Șeful USR Lugoj – avem parte de un primar dictatorial

“După câteva luni în care lucrurile păreau că s-au mai liniștit, astăzi se pare că administrația din Lugoj își dorește să continue ceea ce a început și anume: să demoleze și să desființeze. Cazul desființării Casei de Cultură, a Școlii de Arte ,,Remus Tașcău’’, a serviciului public de sere și zone verzi și a societăților  care administrează Cinematograful ,,Bela Lugosi’’ și Galeria de Arte, nu ne arată decât că avem parte de un primar dictatorial, care are nevoie să își demonstreze cu mâna lui că acțiunile acestea de desființări și demolări, nu sunt decât o pierdere de timp și că indiferent câte societăți înființează, nu se va schimba nimic.”, a declarat Erwin Floroni, președinte USR Lugoj.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole