Noul lider de grup al PSD din CJ Timiș, Alex. Iovescu, arată incompetența administrației Alin Nica – studiu de caz privind incompetența administrației liberale

PSD Timiș și-a schimbat săptămâna trecută liderul grupului de consilieri județenei din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Astfel, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, devenit simplu consilier județean după alegerile locale din 2020, i-a lăsat locul ca lider de grup al consilierilor mai tânărului Alexandru Iovescu.

Schimbarea pare una binevenită deoarece în ultimii doi ani Călin Dobra a părut într-un rușinos blat cu actual șef de la PNL Timiș al Consiliului Județean, Alin Nica, iar opoziția la actuala administrație a lipsit cu desăvârșire, ajungându-se până acolo încât acesta a declarat că “domnia sa nu se ceartă pentru nimeni cu Nica“.

Astăzi, noul lider de grup al PSD din CJ Timiș, Alexandru Iovescu, a prezentat un studiu de caz privind incompetența administrației liberale din cadrul CJ Timiș, bazat “pe cifre și situații reale“.

Să ai un buget de peste 1 milion de lei pentru finanțarea structurilor sportive de drept public. Să ai 2 proiecte depuse în valoare de 340.000 lei. Să ai o comisie de selecție și evaluare a programelor sportive depuse, care îți propune o finanțare de  225.000 de lei pentru proiecte depuse în valoare de 340.000 de lei și tu să ai disponibil de finanțare de peste 1 milion de lei. Să ai un for superior de decizie, ca plenul Consiliului Județean Timiș care să solicite acordarea finanțării integrale către solicitanți, având în vedere suma disponibilă a finanțării care nu acoperă întreaga alocare pe sesiune și respectând integral regulamentul CJ Timiș privind acordarea de finanțări din fonduri publice a programelor sportive conform legii nr. 69/2000. Să vii cu argument juridic într-o ședință publică a Consiliului Județean Timiș cu: „Nu putem trece, decât cu riscuri mari peste hotărârea comisiei”, argument susținut de către secretarul general al județului și de către (vice) președintele Consiliului Județean Timiș. Cred cu tărie că județul Timiș are nevoie de o instituție a Consiliului Județean puternică, capabilă să ia decizii pentru binele județului în concordanță cu prevederile legale și nu decizii sub talpa birocrației, a orgoliilor politice și a legislației prost înțeleasă. În esență structurile sportive de drept public din județul Timiș vor rămâne anul acesta fără o finanțare de 1 milion de lei, din cauza incompetenței actualei administrații PNL“”, a prezentat Alexandru Iovescu pe pagina de Facebook a PSD Timiș.

Ieri, Buletin de Timișoara arăta cum este lovit județul de incompetența aceleași administrații peneliste în articolul “Timișoara nu va avea centură feroviară – Consiliul Județean și-a anulat propria licitație deoarece era ilegală“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole