Unități de învățământ și alimentare, controlate și amendate de DSP Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș s-a apucat de controale. Astfel, în perioada 1 – 18 martie, s-au făcut 52 de verificări în unități de învățământ, restaurante, baruri, magazine alimentare și unități sanitare. Pentru neconformitățile de natură igienico-sanitară constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale constând în 16 amenzi, în valoare totală de 86.600 lei și 11 avertismente.

În unitățile de învățământ și unitățile de îngrijire zilnică pentru copii controlate nu era respectat microclimatul, cum ar fi pernele ori saltele din material textil depozitate pe podea și utilizarea neconformă a produselor biocide.

„Biocide cu termen de valabilitate expirat sau lipsa ambalaj original, nepăstrarea probelor alimentare de la fiecare masă, în termenul prevăzut de lege”, transmite DSP Timiș.

În unitățile alimentare, inspectorii au găsit produse expirate, necompletarea fișe de monitorizare a temperaturii în spațiile frig, lipsă cursuri instruire noțiuni igienă, lipsă echipament complet de protecție (halat, bonetă etc.)

Recomandările noastre

Cele mai citite articole