Un membru marcant al PSD Timiș critică măsurile Guvernului Marcel Ciolacu: creșterea TVA la activitățile sportive ne obligă implicit să creștem prețurile proporțional cu majorarea taxei

Fosta consilieră locală din Timișoara al PSD, Ramona Olteanu, critică măsurile Guvernul Marcel Ciolacu și ale acolitului său, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, al cărui frate căpușează 7 consilii de administrație ale unor societăți naționale unde statul este acționar, majoritatea fiind în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de nașul său, Sorin Grindeanu.

Astfel, Ramona Olteanu, membru marcant al PSD Timiș, care deține sălile de fitness Fiends Arena, susține că cetățenii vor suporta creșterea TVA-ului la activitățile sportive de la 5% la 19%.

Impactul negativ al creșterii TVA-ului de la 5% la 19% la activitățile sportive, se va resimți nu doar asupra industriei sportului din România ci și asupra cetățenilor care se presupune că ar trebui să adopte un stil de viață sănătos. Creșterea TVA-ului ne obligă implicit să creștem prețurile proporțional cu majorarea taxei și asta clar generează o problemă atât pentru clienți , cat și pentru noi ca operatori. În Timișoara , investițiile Statului in infrastructura sportivă sunt aproape nule , iar investitorii privați sunt cei care vin in sprijinul comunității, facilitând accesul la mișcare“, a spus Ramona Olteanu prin intermediul paginii de Facebook.

Fosta consilieră locală mai precizează că Guvernul a refuzat propunerile operatorilor de sport.

Mi-aș fi dorit ca la început de an să vorbesc despre cum să facem sa adoptăm politici încurajatoare pentru practicarea mișcării de plăcere, despre importanța educației prin sport pentru sănătatea noastră. Guvernul a refuzat propunerile operatorilor de sport și impactul pe termen scurt asupra economiei va fi infim și față de impactul pe termen lung a încurajării către o viață sedentară. Sportul este cheia unei vieți sănătoase ,îl susțin și îl practic cu toată convingerea“, a mai precizat Ramona Olteanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole