Fratele vitreg al șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, în conducerea a 7 companii de stat – venituri de peste 20.000 de lei pe lună din salarii și indemnizații – un venit pus la secret

Cele mai importante știri ale Buletin de Timișoara le puteți primi direct pe whatsapp, urmărind canalul Buletin de Timișoara AICI.

Nicolae Cristian Popovici, fratele vitreg al șefului PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, figurează cu venituri de la șase companii românești de stat.

Mai mult, acesta încasează chiar două salarii de la stat, pe lângă indemnizații.

În același timp, Alfred Simonis se confruntă cu acuzații grave și din partea publicației agentiadeinformatii.ro, care susține că există un dosar penal de data aceasta pentru socrul său, pentru tăieri ilegale de pădure în Caraș-Severin, așa cum puteți vedea AICI.

Însă, conform publicației 60m.ro, pe Nicolae Cristian Popovici nimic nu îl recomandă pentru a fi în Consiliul de Administrație ale companiilor de stat.

Îl recomandă sinecurismul, adică fratele său vitreg Alfred Simonis. Anterior, Popovici a fost consilier de vânzări și absolventul uneia din cele mai slabe universități din România, universitatea fantomă de la Timișoara, Tibiscus, universitate pe care a făcut-o la apelul bocancilor și fratele său Simonis. Doar așa acești neica nimeni au putut accede în cele mai importante funcții în stat“, scrie sursa citată.

DECLARAȚIA DE AVERE mai jos:

Potrivit unei declarații de avere din 21.08.2023, depusă în calitate de fost membru în Consiliul de Administrație la Autoritatea Feroviară Română Afer, Nicolae Cristian Popovici are următoarele venituri, toate de la companii de stat:

– 88.998 de lei salariu de la SMART SA, Sucursala Timișoara;

– 58.800 de lei salariu de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM;

– 21.497 de lei indemnizație membru CA la SNTFC CFR Călători SA Archives, București;

– 14.940 de lei indemnizație membru CA la Conversmin Sa, București;

– 4.650 de lei indemnizație membru CA la Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR SA, București;

– indemnizația pentru membru în CA la Autoritatea Feroviară Română Afer nu este precizată;

– indemnizația pentru membru în CA de la Societatea de Administrare a participațiilor în Energie SA, București, este secretizată.

Mai multe decât atât, soția lui Nicolae Cristian Popovici este angajată la Autoritatea Electorală Permanentă București, de unde a încasat 93.357 de lei.

Așadar, așa cum se poate observa Nicolae Cristian Popovici, fratele vitreg al șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, ocupă mai multe posturi în Consiliile de Administrație la entități din energie sau din subordinea Ministerului Transporturilor, unde șef, nu, este chiar Sorin Grindeanu, adică nașul lui Alfred Simonis.

Popovici și-a publicat CV-ul din care aflăm că este absoventul Facultății Tibiscus din Timișoara, una din cele mai slabe din România. Universitatea a fost la un pas de desființare și a avut interzis să mai înscrie studenți la admitere“, așa cum puteți citi AICI.

Foto: 60m.ro

Recomandările noastre

Cele mai citite articole