Un cârnat mâncat la Lenauheim ajută un refugiat din Ucraina – acțiune gastronomică a unui ziar de limbă germană

Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” din Timişoara organizează joi, în comuna Lenauheim, tradiţionala „Degustare a cârnaţilor bănăţeni”/”Worschkoschtprob”, iar donaţiile ce vor fi adunate la acest eveniment vor fi direcţionate pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni.

„Continuăm tradiţia. ‘Worschtkoschtprob’ a fost iniţial, în anii ’70, o manifestare desfăşurată în redacţie, acolo unde cititorii aduceau, pentru degustare şi concurs, mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă, juriul degustător fiind chiar redactorii ziarului. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată doar în ‘NeueBanater Zeitung’, fapt pentru care participau doar cititori ai ziarului. Pentru ziar era un bun prilej de strângere a relaţiilor dintre redactori şi cititori”, transmit organizatorii evenimentului, într-un comunicat.

Începând cu anul 1995, publicaţia „Banater Zeitung” a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. Succesul înregistrat a fost asigurat prin prezenţa a sute de prieteni ai ziarului. Astfel, după ce mulţi ani evenimentul a avut loc doar la Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara, s-au organizat manifestări de acest gen la Sânnicolau Mare (2012), Lugoj (2013), Sântana (2014), Radna/ Lipova (2016), Bocşa (2017), Şag (2018), Buziaş (2019) şi Biled (2020). În 2021, din cauza pandemiei, evenimentul nu a avut loc. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole