Trupul neînsuflețit a lui Petrică Mîţu Stoian va fi depus la Ansamblul ”Maria Tănase” din Craiova. A fost deschis un dosar penal în legătură cu decesul artistului

Trupul neînsufleţit al cunoscutului interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian va fi depus în cursul zilei de luni la sediul Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, ultimul său loc de muncă, de la care ieşise la pensie.

Artistul va fi depus în sala de repetiţii, unde permanent vor sta lângă el foştii colegii şi prieteni, iar în curtea ansamblului a fost amplasat un panou pe care vor rula imagini cu Petrică Mîţu Stoian.

Interpreta Niculina Stoican, directoarea Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, a declarat că în cursul zilei de luni este aşteptat să ajungă cortegiul funerar de la Reşiţa, însă nu se ştie ora exactă, pentru că organele de anchetă s-au autosesizat în legătură cu decesul artistului şi a fost deschis un dosar penal.

„A intervenit problema cu autosesizarea autorităţilor şi atunci lucrurile cumva s-au decalat, dar astăzi va ajunge la sediul Ansamblului ‘Maria Tănase’ din Craiova, de pe strada Crişului, unde sunt aşteptată toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la Petrică Mîţu Stoian. Noi, toţi colegii lui, suntem aici, pregătiţi să-i onorăm memoria aşa cum se cuvine şi aşa cum el merită. Instituţia va fi deschisă toată noaptea, nu îl vom lăsa singuri nicio secundă”, a declarat, luni, Niculina Stoican.

Potrivit sursei citate, sora artistului nu a dorit iniţial ca trupul acestuia să fie supus unei autopsii, dar după autosesizarea organelor de anchetă, „lucrurile au intrat pe această procedură”, motiv pentru care s-a şi întârziat ajungerea la Craiova.

„La Ansamblul „Maria Tănase” au fost făcute multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. Cu ceva timp în urmă se pensionase, dar prezenţa lui era aici şi fără un dosar înregistrat la resurse umane, aşa că am pregătit foarte multe lucruri pe care le dăruim şi oamenilor care vor trece pe această stradă, pe strada Crişului: un panou pe care va rula un moment cu selecţii, cu imagini cu el, cu o piesă pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, sunt multe lucruri pe care le-am pregătit şi pe care le facem, pentru că atât ne-a mai rămas să facem. Va fi depus la sala de repetiţii, unde este spaţiu, unde a repetat totdeauna şi unde se poate respecta circuitul conform legislaţiei pentru situaţia de pandemie. Va avea gardă, colegii lui nicio secundă nu îl vor lăsa singur, din momentul în care va intra în instituţie şi până va pleca de aici”, a spus Niculina Stoican.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir. Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mîţu Stoian avea 61 de ani. Va fi înmormânta în cimitirul Ungureni din Craiova, unde îşi pregătise locul de veci.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole