Timișoara: mizerie și gândaci într-o brutărie din Piața Doina – amenzi de 30.000 de lei, a fost sistată fabricarea și vânzarea pâinii

Dezastru într-o brutărie din Piața Doina din Timișoara. Comisarii Protecției Consumatorilor au găsit gândaci și mizerie de nedescris. Este vorba despre un punct de lucru al SC Can-Leo SRL autorizat în vederea fabricării și comercializării pâinii, a produselor de panificație și patiserie, cofetărie.

Este inacceptabil ce am găsit la brutăria și magazinul de de desfacere al SC CAN-LEO SRL din Timișoara, zona pieței Doina. SC CAN-LEO SRL este punct de lucru autorizat în vederea fabricării și comercializării pâinii, a produselor de panificație și patiserie, cofetărie„, a spus Alin Gubandru, comisar șef adjunct al CJPC Timiș.

Astfel că, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului și s-a propus închiderea pe o perioadă de până la șase luni, s-au dat trei amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, un avertisment și a fost dispusă măsura de oprire definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 250 kg materie primă și 50 kg produse finite.

„Spațiul destinat desfacerii cu amănuntul a produselor neigienizat corespunzător, pereți cu tencuiala cazută, spartă, înnegriți de murdărie. Pultul de vanzare cu ornamente din plastic sparte, lipsa, cu margini tăioase, murdar. In spațiul de fabricare a produselor, pavimentul avea porțiuni sparte, lipsa, neigienizat corespunzator, sifon fara protecție, pereți cu tencuiala sparta, lipsă-cazută, cu infiltrații de mucegai. Ambele spații sunt improprii desfășurării activității pentru care a fost autorizat sa funcționeze, pe paviment, pereți, banc de lucru, utilaje si ustensile cu insecte vii (gandaci). Tăvile de copt înnegrite de arsura, cu depuneri consistente de murdărie, resturi alimentare vechi arse, pelicula de grăsime întărita, arsă, unele prezentand deformări. Carucioarele ruginite și navetele de paine neigienizate corespunzător. Foille de copt utilizate păstrate în tăvi, unele peste altele. In spațiul frigorific neigienizat corespunzator, in butoaie era păstrată maia utilizata in productie, cu modificări organoleptice pe suprafata neprotejata, fără mențiuni asupra datei preparării. In camera frigorifica existau caserole cu prajituri avand data durabilitatii minimale depasita (14.01, respectiv 16.01.2023). In acelasi spatiu au fost depistate branzeturi lipsite in totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinarii conformitatii acestora, cu modificari organoleptice, in stare avansata de putrefactie. Aluat ramas din procesul de fabricatie in malaxor. Utilaje neigienizate, cu elemente avand vopseaua exfoliata, portiuni de rugina. In spatiul de comercializare existau produse de patiserie si paine cu impuritati pe suprafata si in continut, paine cu suprafata innegrita de arsura„, a transmis comisarul șef adjunct al CJPC Timiș, Alin Gubandru.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole