Timișoara: ample lucrări de corecții ale arborilor din oraș – intervenții în Parcul Dacia și pe străzile Socrate, Timișan Pop,  Mureș, Crivaia, Meziad, Ciopec, dr.Mureșan, Basmului, Satu Nou, 1 Decembrie

Primăria Timișoara efectuează ample lucrări de corecții ale arborilor din oraș.

Intensificăm acțiunile de îngrijire a vegetației, specifice acestei perioade și răspundem, totodată, numeroaselor solicitări primite de la cetățeni vizând lucrări de toaletare a arborilor și arbuștilor în toate cartierele orașului.

Echipele de la Horticultura, Rogera și Barierra System sunt pe teren și intervin în Parcul Dacia și pe străzile: Socrate, Tiberiu Timișan Pop,  Mureș, Crivaia, Meziad, M. M.Ciopec, Dr. Ioan. Mureșan, Basmului, Satu Nou, 1 Decembrie.

Intervențiile sunt adaptate sezonului și includ: corecții ușoare și ridicări de coroane pentru a menține o formă echilibrată pentru a facilita circulația pietonală sau auto, dar și pentru a permite pătrunderea luminii naturale; eliminarea ramurilor periculoase sau uscate, pentru a preveni accidentele și pentru a proteja siguranța cetățenilor. Toaletarea arborilor se face periodic, pentru a asigura dezvoltarea armonioasă și sănătatea arborilor. Situația este monitorizată de echipele responsabile, care stabilesc prioritățile de intervenție“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole