Dominic Fritz a băgat primele buldozere peste “mafia de pe mal“: demolăm construcțiile ilegale de pe malul Begăi – vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări

Miercuri dimineață, Primăria Timișoara a început eliberarea terenurilor ocupate ilegal de construcții pe malul Begăi.

Vă reamintim că peste 5 hectare de teren proprietatea Municipiului Timișoara sunt ocupate de clădiri și terase, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare, informează municipalitatea.

Azi dimineață am început să demolăm construcțiile ilegale de pe malul Begăi. Credea cineva că nu vorbesc serios? Două instanțe au confirmat că dispoziția de demolare pe care am emis-o este legală și în vigoare. Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss de pe bulevardul Vasile Pârvan. Cheltuielile de desfiinţare vor fi suportate de reprezentanții Terasei Boss în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

 „Terasa Boss” a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro. 

Reprezentanții terasei – firma M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL – au cerut, în 19 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar în 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv procesul de suspendare a executării dispoziției de demolare. Aceasta este prima dintre construcțiile ilegale edificate pe terenul municipiului Timișoara, pe malul canalului Bega, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziție de demolare și care urmează să fie desființate. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole