Timișorenii sunt invitați la Straja la Festivalul oamenilor de zăpadă, obișnuiți fiind cu frigul

Turiştii care se vor afla sâmbătă în staţiunea Straja vor putea lua parte la o nouă ediţie a Festivalului oamenilor de zăpadă, un concurs la care sunt invitaţi să-şi pună imaginaţia la încercare şi să ridice oameni sau diverse creaţii din zăpadă.

Nu există limită de vârstă pentru participanţi şi nici nu se oferă o temă de lucru, organizatorii dorind doar ca turiştii să se amuze de creaţiile fiecăruia.

„Orice turist care se află în Straja poate să lucreze în zăpadă, iar oamenii au fel de fel de idei. În fiecare an copiii îl fac pe ursul Baloo. Unii participanţi îşi pun muzică, unii au chiar DJ. Ceea ce este important este faptul că vezi oameni fericiţi, părinţi care nu vin pentru premii, ci pentru a-şi aduce aminte de când erau copii. Iar alături de ei se află copiii. E foarte frumos când vezi alături părinţi, copii, bunici, prieteni”, a declarat, vineri, cabanierul Emil Părău, iniţiatorul festivalului

Organizatorii au pregătit premii pentru toţi participanţii.

În ceea ce priveşte starea pârtiilor din Straja, acestea au fost apreciate de salvamontişti cu nota 8 pe o scară de la 1 la 10.

„Se schiază bine, iar stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri. Se poate schia pe aproape toate pârtiile şi ne aşteptăm ca în staţiune să ajungă circa 4.000 de turişti, la acest sfârşit de săptămână”, a menţionat, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

În această perioadă se poate practica şi schiul de tură pe văi, dar salvamontiştii recomandă atenţie la unghiurile mari de pantă unde zăpada este îngheţată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole