Timișoreanul Dorel Săndesc – cel mai bun medic al anului, desemnat în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards

Prof. dr. Dorel Săndesc, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, a fost desemnat de un juriu internaţional „Medicul anului 2022” în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA).

”Făcându-ne treaba este felul nostru de a onora memoria Eroilor Revoluţiei de la Timişoara. Dedic aceste performanţe întregului personal medical din Timişoara!”, a declarat Săndesc la decernarea premiului.

Considerat unul dintre cei mai buni specialişti ATI din lume, profesorul doctor Dorel Săndesc a fost desemnat de un juriu internaţional „Medicul anului 2022” în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA). El conduce în calitate de preşedinte şi Asociaţia pentru ATI „ Aurel Mogoşeanu” cu care a câştigat premiul Campania Anului pentru proiectele majore de voluntariat (Maratonul vaccinării, Caravanele medicale şi educaţionale organizate pentru persoane şi grupuri vulnerabile – zone izolate, cămine de bătrâni, azil de noapte, închisori, cartiere mărginaşe. De asemenea, Secţiei ATI pe care Săndesc o conduce din 2002 i-a revenit trofeul pentru Cea mai bună echipă medicală a anului”, potrivit unui comunicat.

Făcându-ne treaba este felul nostru de a onora memoria Eroilor Revoluţiei de la Timişoara. Dedic aceste performanţe întregului personal medical din Timişoara! Îmbrăţişez cu drag sutele de voluntari (asistente medicale, studenţi, rezidenţi, medici specialişti şi primari, cadre didactice ale UMF „V. Babeş”- de la asistenţi la profesori universitari -, personal DSP, ISU, STS, Prefectură, Consiliul Judeţean, Primărie) care, prin dăruire, devotament şi solidaritate, au contribuit la realizarea unor proiecte extraordinare, ce au inspirat întreaga ţară!”, a transmis profesorul doctor Dorel Săndesc. 

Distincţia vine la 10 ani după ce, în 2012, Săndesc s-a numărat printre singurii trei medici din Europa aleşi în conducerea mondială a Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Anestezie, cea mai mare organizaţie ştiinţifică în zona de ATI.

Dorel Săndesc a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI. Tot din 2002 este şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei  de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii. Predă, ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, unde este şi prorector Dezvoltare Academică şi director al Departamentului X – Chirurgie II. Conduce, ca vicepreşedinte, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi, ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole