Timișoare în ritm de melc. Comisia de Circulație reduce viteza pentru deplasarea prin oraș – se elimină toate zonele cu viteză peste 50 km/h

Primăria Timișoara anunță că astăzi Comisia de Circulație a decis eliminarea tuturor zonelor cu viteză peste 50 km/h, din municipiul Timișoara, începând cu data de 1 decembrie 2021.

Ca urmare, signalistica rutieră va fi modificată în conformitate cu această măsură.

Motivarea măsurii

“Studiile arată că la impactul unei mașini care circulă cu 70 km/h, șansele de supraviețuire sunt aproape zero. Este similar cu căderea de la etajul șase. În plus, scăderea vitezei de deplasare duce la reducerea poluării fonice. Peste 120 de orașe din Uniunea Europeană au introdus deja limitări mai stricte ale vitezei de circulație în oraș – la 30km/h – pentru a crește siguranța în trafic a cetățenilor“, arată municipalitatea într-un comunicat de presă.

În ultimii 4 ani au fost înregistrate 1.637 de accidente rutiere, din care 288 s-au soldat cu morți și răniți grav

“Viteza este principalul factor care contribuie la producerea accidentelor grave, soldate cu răniți și morți. În Timișoara, în ultimii 4 ani (2017-2020) din 1.637 de accidente rutiere înregistrate, 288 s-au soldat cu morți și răniți grav. Zilnic, la Centrul de Trafic Management, camerele de supraveghere înregistrează situații periculoase, cu un risc mare de producere de accidente grave, multe dintre ele datorate vitezei mari de circulație. Anul acesta am primit zeci de solicitări pentru luarea de măsuri de sporire a siguranței în trafic, reducerea vitezei de circulație și calmarea traficului, de la ONG-uri, unități de învățământ (școli, grădinițe)“, persoane fizice, mai precizează sursa citată.


Material vizual al Primăriei Bruxelles care a introdus la 1 ianuarie 2021 limitarea vitezei pe majoritatea străzilor la 30 km/h

Recomandările noastre

Cele mai citite articole