Se caută constructor pentru realizarea noii creșe de pe Calea Bogdăneștilor

Primăria Timișoara caută firmă care să construiască noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor.

Municipalitatea a demarat licitația pentru desemnarea firmei care va executa lucrările aferente obiectivului de investiții „Construcția și echiparea infrastructurii pentru educație timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneștilor”, cod SMIS 2014+: 129119

Este vorba despre realizarea unei construcții noi, cu parter și un etaj pe o parcelă în suprafață de 3000 mp. Clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.106,21 mp și va găzdui: La parter: 4 săli pentru grupuri de copii, 4 dormitoare, spații tehnice/depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical, grupuri sanitare; La etaj: spații administrative, bucătărie, spații tehnice/depozitare, spălătorie, spații pentru socializare. Încălzirea și prepararea apei calde menajere se va realiza cu două centrale temice cu funcționare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi și un sistem cu panouri solare. Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1770 mp. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str.Amzei, iar cel secundar de pe str.Ștefan Nădășan.

Primăria Timișoara vrea să construiască cinci creșe și are deja cu fonduri europene trei proiecte: o creșă în zona de nord- Lipovei, una pe str. Cocea- Ciarda Roșie și cea de pe Calea Bogdăneştilor. Pentru primele două, procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a ofertelor. De asemenea, primăria a trimis două solicitări la minister,  MDLPA, cu privire la finanțarea construcției pentru o creșă în zona Steaua și una în zona Bucovina, prin Programul național de construcții de interes public și social, derulat de Compania Națională de Investiții. Cererile au fost analizate și cele două noi creșe de la Timișoara vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului “Unități și instituții de învățământ de stat.

Prin construcția de noi creșe, primăria dorește creșterea capacității actuale a unităților de acest tip în toate cartierele orașului. Cele trei noi creșe, pentru care construcția va începe în acest an, vor avea împreună 103 locuri.

Finanțarea proiectului se face în cadrul POR 2014-2020. Valoarea estimată fără TVA a contractului de execuție a obiectivului este de 5.380.490,86 lei (5,3 milioane de lei). Durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole