Timișoara: un hotel de 5 stele ar putea fi construit în Piața Mărăști – se dorește realizarea unui parteneriat public-privat pentru Cazarma U

Cazarma U din zona centrală a Timișoarei, o ruină în acest moment, are șansa să fie restaurată și reutilizată.

Proprietarul clădirii istorice vrea să o transforme într-un hotel de 5 stele, cu 105 camere și o parcare subterană cu aproximativ 100 de locuri.

De asemenea, imobilul ar urma să fie mansardat, iar în curte să fie ridicat un nou corp.

Potrivit arhitectului-șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, citat de Radio Timișoara, proprietarul vrea să facă un parteneriat public-privat cu administrația locală, pentru ca toată partea din față a clădirii, care aparține primăriei, să fie amenajată unitar cu zona pietonală a Pieței Unirii.

Astfel, ar dispărea și sensul giratoriu din Piața Mărăști, însă măsura ar presupune un nou Plan Urbanistic General, care este în procedură de adoptare.

Cazarma Vienei sau Cazarma U a fost construită, inițial, în 1752, dar a fost grav afectată în asediului cetății din anul 1849, când a și fost reconstruită pe trei niveluri.

În 1859 se numea cazarma Franz Joseph, iar în 1923 în clădire a funcționat Școala Militară de Artilerie, iar apoi a fost transformată în depozit.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole