Timișoara: un bărbat prins la volan fără permis pe Calea Bogdăneștilor – avea și o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea de probe biologice

În cursul zilei de 25 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Urbană Timișoara au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 53 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

În fapt, la data de 25 februarie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe Calea Bogdăneștilor din municipiul Timișoara. Întrucât emana halenă alcoolică, acestuia i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, arată IPJ Timiș.

În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în vederea luării unei măsuri preventive.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole