VEST: 46 de migranţi din Siria, Nepal, Sri Lanka şi Bangladesh găsiți în două TIR-uri

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 46 de migranţi din Siria, Nepal, Sri Lanka şi Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu detergenţi şi bare metalice.

În remorca unui TIR verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost găsiţi 38 dintre călătorii clandestini. Şoferul este cetăţean turc şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bare metalice pe ruta Turcia-Polonia, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 38 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei„, precizează sursa citată.

Totodată, la PTF Vărşand, într-un TIR condus de un român care transporta detergenţi, se aflau opt cetăţeni străini. Aceştia erau ascunşi în compartimentele laterale ale semiremorcii.

În urma verificărilor, s-a stabilit că sunt persoane din Sri Lanka, Bangladesh şi Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, mai menţionează informarea transmisă de către Poliţia de Frontieră Arad.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole