Timișoara: spectacol extraordinar cu Ansamblul Timișul, alături de soliștii Nico și Cezar Ouatu în Piața Victoriei pe 9 mai de Ziua Europei

Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea loc un spectacol extraordinar ai cărui invitați sunt Corala „Contrast”, orchestra simfonică „Lira” și orchestra Ansamblului „Timișul”, cu soliștii Nico și Cezar Ouatu, urmați de invitatul special al serii, nimeni alta decât faimoasa artistă DJ Sonique, nume iconic în industria muzicală, care aduce în orașul nostru energia sa pozitivă și talentul său incontestabil.

Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări organizate în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei, marcând valorile și diversitatea culturală care definesc continentul nostru. Astfel, vom celebra, prin muzică, unitatea în diversitate și vom aduce împreună comunități din diferite colțuri ale lumii, într-o atmosferă de armonie și bucurie.

Cu o prezență scenică carismatică și o energie contagioasă, DJ Sonique promite să ofere publicului din Timișoara o experiență muzicală de excepție. Concertul său va fi o călătorie captivantă prin sunetele dance, pop și house, oferind o atmosferă incendiară și plină de viață în Piața Victoriei.

Concertul DJ Sonique va fi precedat de un recital al Coralei Contrast și de un concert extraordinar al orchestrei „Lira” și orchestrei Ansamblului „Timișul”, într-un minunat dialog, ca o călătorie de neuitat prin muzica europeană.

Dirijor Corala „Contrast”: Vasile Bădescu. Dirijor orchestra simfonică „Lira”: Radu Popa. Dirijor orchestra Ansamblului „Timișul”: Deian Galetin

Tot cu ocazia Zilei Europei, în perioada 8-10 mai, vor avea loc, în școli, mai multe acțiuni dedicate ideii europene.

8-10 mai 2024

CĂLĂTOR PRINTRE STELE

Regia: Mirela Puia. Cu: Adrian Jivan, Diana Nițu-Chioariu, Matei Chioariu, Marin Lupanciuc

Spectacol imaginat sub forma unei călătorii amuzante, pe care personajele, reprezentând categorii sociale diferite – de la studentul hipster, la cuplul tânăr și pretențios – o fac în țările europene. O călătorie plină de umor, care dezvăluie publicului informații interesante despre țările Uniunii Europene, precum și fragmente din muzica specifică a acestora. Producție a Casei de Cultură, a cărei premieră a avut loc în mai 2022.

9 mai 2024, ora 10:00, Muzeul Satului Bănățean

CROSUL EUROPEI

Sub egida „Dă o tură pentru Cultură!” se desfășoară, și în acest an, Crosul Europei.

Startul se va da luni, 9 mai, la ora 10:30, la Muzeul Satului, iar premierea câștigătorilor, la ora 12:30.

Înscrieri până vineri, 5 mai, pe link-ul https://forms.gle/RYu9VBgtpr38VZaC8

Recomandările noastre

Cele mai citite articole