Timișoara primește 9,7 milioane de lei ca ajutor de încălzire pentru luna ianuarie, deși a solicitat 130 de milioane de lei

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a treia tranşe, în valoare de 28.493.547,58 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, se arată într-un comunicat de presă al Ministrului dezvoltării.  

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 şi ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe, a precizat ministrul, potrivit unui comunicat al MDLPA.

„Continuăm să sprijinim cetăţenii şi autorităţile publice locale în plata facturilor pentru încălzire şi aşteptăm şi următoarele cereri ale autorităţilor locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale”, a explicat ministrul Cseke Attila.

Astfel, pentru luna decembrie, municipiile Miercurea Ciuc şi Ploieşti vor primi suma totală de 6.790.813,08 lei, iar pentru luna ianuarie va fi alocată suma totală de 21.702.734,50 lei pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timişoara, Tulcea şi Focşani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, iar la mijlocul lunii ianuarie şi la începutul lui februarie au mai fost acordate subvenţii în valoare totală de aproximativ 61 milioane de lei.        

Pe data de 3 februarie, Prefectura Timiş a înaintat Guvernului o solicitare a Primăriei Timișoara pentru promovarea unei Hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei.

Colterm a mai primit în această iarnă cu 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole