La solicitarea Primăriei Timișoara, Mihai Ritivoiu și Alin Nica au convenit să ceară 130 de milioane din Fondul de Rezervă a Guvernului pentru Colterm

Mihai Rititvoiu, prefectul de Timiș face pe salvatorul Colterm. Astfel că, imediat după învestirea în funcție, Ritivoiu a avut ca principal obiectiv căutarea de soluţii pentru Colterm, pentru ca timişorenii să nu mai stea în frig. Acesta a avut o discuție cu primarul Timișoara, Dominic Fritz , preşedintele Consiliului Județean, Alin Nica, conducerea Colterm, conducerea Ministerului Energiei, având și o întâlnire cu reprezentanţii societăţii care gestionează insolvenţa Colterm.

“Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile. Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu.

Prefectura Timiş a înaintat în acest sens Guvernului o solicitare pentru promovarea unei Hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei. Colterm a mai primit în această iarnă cu 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole