Timișoara: Miki Boxeru și frații Ciută – nemulțumiți de statutul de interlopi și hoți de terenuri care le-a fost atribuit de primarul Dominic Fritz celor supranumiți “mafia de pe mal“

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța la finalul lunii aprilie că Timișoara a fost furată de 1 milion de euro pe an din cauza ocupării ilegale a domeniului public, iar 55.000 mp de terenuri în valoare de peste 22 de milioane de euro sunt ocupate de cluburi și restaurante.

Drept urmare, Dominic Fritz a semnat dispoziții de demolare pentru mai multe obiective: Terasa Boss, Gatsby Social Club, fosta bază sportivă Electrometal, ștrandul Termal ZHH, No Name, Lemon și Complexul Heaven.

Patronii firmelor respective au atacat în instanță dispozițiile emise de primarul Timișoarei, însă, până acum, instanța a respins cererile celor de la Terasa Boss și No Name, iar ștrandul Termal a fost obligat la plata a 7 milioane de lei plus 30 mii euro/lună până la eliberarea spațiului.

Unii dintre patronii firmelor, erijați se pare în lideri ah-hoc ai așa zisei mafii de pe mal și a celor care au construit ilegal sau ocupat ilegal diverse spații, sunt nemulțumiți de statutul de interlopi și hoți de terenuri care le-a fost atribuit

Astăzi, ei au organizat o întâlnire cu presa în care au dorit să-și expună doleanțele.

Eu când am făcut contractul, l-am făcut cu Clubul Sportiv Banatul. Contractul este valabil până în anul 2033. Atunci era proprietar Club Sportiv Banatul. La ora actuală, a devenit primăria, cu mânăriile pe care le-au făcut, au devenit ei proprietari, au anulat tot. În momentul ăla, clădirea era intabulată pe clubul sportiv. Eu sunt un chiriaș de bună credință, firma mea a băgat sute de mii de euro în clădirea asta. Vreau să vă spun că am doi copii minori, care merg la grădiniță. Mă face (n.r. Dominic Fritz) toată ziua interlop. Eu nu am furat, de ce mă face interlop, că eu asta nu înțeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă de frontieră, pentru libertatea mea am făcut. Eu am un contract de mediere cu clubul sportiv. În momentul când au pierdut ei, nu am mai plătit chiria. Eu am plătit întreținerea, am plătit impozitul pe teren. Primăria dacă spune că e locația lor, atunci cine trebuie să plătească impozitul? Chiriașul sau cine, că asta nu înțeleg. Din 2014, acolo nu funcționează nimic, din cauză că nu a mai dat autorizație de funcționare. Am rămas fiindcă am sperat într-o înțelegere. Cel mai deranjabil este tantamul ăsta care se face. Este normal ca un primar ales de timișoreni, neamțul Samuel Dominic, să iasă și să aibă atitudinea asta? Interlopi, hoți de terenuri. Ce am furat? Eu am un contract care este valabil până în 2033. Miza este malul Begăi, probabil oamenii lor vor lua. Nu știu dacă-l voi da în judecată că m-a făcut interlop”, a declarat Miki Viel, zis Boxeru, care deține terasa „Boss”, aflată pe malul Begăi, care urmează să fie demolată.

Și frații Viorel și Ovidiu Ciută, care dețin clubul și ștrandul No Name, și-au arătat nemulțumirea cu privire la limbajul pe care-l are Dominic Fritz la adresa lor.

Am pierdut un al doilea proces în primă instanță, așteptăm motivarea și vom face recurs. Nu este o hotărâre definitivă. Noi considerăm că suntem victime ale unei campanii electorale premature. Anul trecut, la începutul verii, domnul Fritz a ieșit pentru prima oară și a spus că a descoperit o echipă de șapte mafioți, șapte baze care au furat 22 de hectare. Aceste terenuri nu au fost furate, din contră, au fost îmbunătățite. Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victimele unei campanii electorale premature. Dă foarte bine la presă că se luptă cu mafioții. Lumea îl savurează pe Corrado Cattani al Timișoarei în lupta cu mafioții. Nu avem dosare penale. Eu am trei copii mici. Îl invit pe domnul Fritz la școală, să se uite în ochii lor și să le zică că sunt copii de mafioți, de hoți. Eu vă întreb dacă fișa postului de primar îi permite să ne facă hoți, mafioți, interlopi. Nu am furat nimic, ci din contră, vă demonstrez că de 46 de ani la clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare consecutiv. Toate aceste terenuri au fost date prin decret, pe vremea lui Ceaușescu, către întreprinderi pentru a construi baze sportive. Din 1978 este bază sportivă, se plătesc taxe și în continuare această bază a fost închiriată către firma noastră, a fost întreținută, este tot bază sportivă”, a declarat Viorel Ciută.

Ovidiu Ciută a dorit să știe care sunt planurile Primăriei Timișoara în ceea ce privește culoarul verde pe care intenționează să-l realizeze pe malul Begăi, în locul locațiilor care ar urma să fie demolate.

Ce înseamnă coridorul verde care va apărea în locul clubului No Name, clubului Lemon, care va apărea pe malul begăi? Să ne arate un proiect. Da, dispare No Name. Noi mâine plecăm dacă pierdem procesul, respectăm legea. Dar să ne arate ce înseamnă coridor verde, pe porțiunea noastră are 100 metri liniari, ăla-i coridor verde? Merge, face un hop, este o clădire, iar se continuă. Să ne dea pe noi afară și să ne arate ce înseamnă coridor verde. Ce înseamnă tactica să demolezi ceva. Ok, demolează toate aceste ștranduri, timișorenii, tinerii unde merg? La UMT, la Gyula, la Szeged, unde să meargă? De ce bazele Uszoda, cele de pe Tudor Vladimirescu sunt în paragină? Sunt ale primăriei, de ce nu le face? Dacă are bani să demoleze niște locații făcute, de ce nu le face pe astea”, a afirmat Ovidiu Ciută.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole