Dominic Fritz, o nouă victorie împotriva celor care au construit ilegal: clubul No Name ocupă abuziv terenul orașului de ani de zile – urmează demolarea

Primăria Timișoara, prin primarul Dominic Fritz, a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

”Încă o victorie în instanță împotriva celor care de ani de zile ocupă și folosesc ilegal domeniul public al timișorenilor în interes personal. Avem aici un caz în care pe un teren al orașului, ocupat abuziv, a fost construit și a funcționat bine-mersi un club. Fără ca nimeni să nu vadă nimic ani în șir. În timp ce antreprenorii corecți și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați a pus mâna pe terenurile Timișoarei și le-a folosit după bunul plac. Acum, rezolvăm și problema concurenței neloiale, dar și recuperăm terenurile orașului. O spun cât se poate de clar: Timișoara are nevoie de viață de noapte. Și tocmai de aceea avem nevoie de concurență corectă. În timp ce antreprenorii onești și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați stă gratis pe domeniul public și le face concurență neloială. În primăvară am semnat dispoziția de demolare și implicit de recuperare a terenului orașului. Au atacat în instanță și instanța ne-a dat dreptate definitiv. Urmează demolarea”, a spus primarul Dominic Fritz.

Firma SOLDADO a cerut, în 22 mai 2023, suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 13 iunie 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 11 octombrie 2023, a câștigat definitiv.

No Name ocupă un teren din domeniul public cu suprafața de 6.552 mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu există contract de concesiune, iar construcțiile ridicate aici nu au autorizație de construire. Activitățile se desfășoară fără autorizație de funcționare și nu există autorizație ISU.

În urma unui proces minuțios de documentare al Primăriei Municipiului Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale, care au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare, care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole