Timișoara. Mica Unire sărbătorită de adjuncți: Cristian Moș – CJ Timiș, Cosmin Tabără – PMT, Sorin Ionescu – Prefectură

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a lipsit de la manifestările organizate astăzi la Timișoara cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Același comportament l-a avut și șeful CJ Timiș, Alin Nica, care a lipsit anul trecut chiar și de la Ziua Națională, spre deosebire de Dominic Fritz care atunci a făcut o baie de mulțime, cu selfie-urile de rigoare.

Mica Unire a fost sărbătorită în fața Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Programul a cuprins o depunere de coroane, un ceremonial militar, alocuițiuni anoste și sforăitoare, defilarea gărzii de onoare.

Chiar și Prefectura Timiș a fost reprezentată de un adjunct, de subprefectul PSD Sorin Ionescu, aici însă situația este explicabilă, deoarece nu există prefect, deoarece Mihai Ritivoiu(PSD) nu a fost încă numit prefect, deci locul este în continuare vacant.

Pe de altă parte, întârzierea numirii noul prefect pune PSD Timiș într-o situație ridicolă, deoarece filiala a votat această propunere, nematerializată nici azi, tocmai în 18 decembrie 2021, deci în urmă cu mai multe de o lună.

Motivul real al acestei întârzieri nu se cunoaște, însă la nivel de ipoteză de lucru circulă două variante: prima variantă vehiculată este legată de meciul continuu dintre Sorin Grindeanu (mai nou + Călin Dobra) contra Alfred Simonis, iar cea de-a doua variantă vehiculată se referă la faptul că “prefectul nenumit“ ar avea câteva probleme cu certificatul ORNISS, adică cu acordarea certificatului de securitate sau a autorizației de acces la informații clasificate.

Cert este că la bursa zvonurilor politice, prezente la parada de Ziua Unirii, se vorbește despre numirea în această săptămâna a lui Mihai Ritivoiu, fost frate de cruce cu fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, actualmente frate vitreg cu Alfred Simonis, șeful PSD Timiș. Deci, numai caractere.

Însă, deloc de neglijat este faptul că de la începutul lunii septembrie Timișul nu are prefect, de la plecarea useristului Zoltan Nemeth. S-a văzut acest lucru în vreun fel? Mai este necesară sau relevantă această funcție din moment ce nu există consecințe prin neocuparea ei atât de mult timp?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole