Dominic Fritz: Anul acesta am transferat din bugetul local peste 132 milioane de lei către Colterm. Nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul

Primarul Dominic Fritz a anunțat ieri că E.ON va tăia gazul din 25 octombrie.

Cea mai mare problemă a companiei rămân datoriile istorice neachitate și care conform primarului vin din proasta administrare a banilor și lipsa ajutorului guvernamental.

“Ne-am fi dorit să nu ajungem aici. Datoriile de sute de milioane de lei acumulate în ani, căpușarea de către diversele grupuri de interese ce au roit în jurul Colterm, la care s-a adăugat lipsa sprijinului din partea Guvernului, au adus compania într-o situație critică, agravată vertiginos de creșterea uriașă a prețului la gaz. Anul acesta, am transferat din bugetul local peste 132 milioane de lei către Colterm. Din acești bani am fi putut construi două școli. Până acum câteva zile, nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul și am reușit să plătim deja aproape 10 milioane din cele 70 milioane de datorii acumulate în perioada 2013-2016. La asta se adaugă și alte zeci de milioane, datorii vechi către alte companii și bănci“, a spus primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole