Dominic Fritz: începem a 10-a investiție la o școală – de la începutul anului am investit peste 36 de milioane de lei

Primarul Dominic Fritz a anunțat că începe lucrările de modernizare la Liceul Pedagogic Carmen Sylva.

Azi am semnat contractul cu constructorul. Este a 10-a investiție la o școală unde începem lucrări majore de reabilitare sau extindere în ultimul an jumate. La Carmen Sylva, clădire monument istoric, se reabilitează pereții exteriori, acoperișul, tâmplăria, se consolidează clădirea acolo unde este necesar. Școala va fi eficientizată energetic pentru a crește confortul copiilor în sălile de clasă și pentru a reduce din factura la energie. Clădirea își va păstra aspectul arhitectural deosebit. De la începutul anului am investit peste 36 de milioane de lei în infrastructura de învățământ din Timișoara și pregătim noi proiecte la care să începem șantierele anul viitor. Școală cu școală aducem infrastructura de educație în secolul XXI“, a spus Dominic Fritz.

Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, conform documentației, calculele având la bază costurile pentru energie, aferente anului 2020. Având în vedere creșterile semnificative ale costurilor pentru utilități, dacă nivelul lor nu va scădea, valoarea investiției va fi acoperită într-un timp mai scurt.

Valoarea contractului de execuție este de 7.721.606,70 (TVA inclus). Durata de execuție este de 12 luni. Executant: ILA VORHABEN.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole