Timișoara trece la taxarea parcării între blocuri. Viceprimarul USR, Ruben Lațcău: reflectă viziunea mea și a acestei administrații

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat astăzi că noul sistem TimPark este gata pentru a fi implementat la nivelul Timișoarei din luna martie.

“Încă 2 luni pe regulamentul vechi de TimPark. Din martie pe sistem nou. Le mulțumesc frumos tuturor cetățenilor care au participat la ultimele 3 dezbateri. Am clarificat și am susținut de fiecare dată, în persoană, acest proiect. Știu că este un pas înainte pentru oraș, un pas care reflectă viziunea mea și a acestei administrații. Am fost foarte bucuros să stau în fața cetățenilor, să dau explicații și să elimin scepticismul lor asupra schimbărilor pe care le propunem“, a spus Ruben Lațcău.

Ce înseamnă servitor public?

“Acesta este rolul unui servitor public, fie el demnitar, sau funcționar. Nu mă așteptam să organizăm atât de multe dezbateri pe această temă, dar am facut-o. În special când am de-a face cu un sindicat care (1) cere dezbateri pe subiect, (2) se prezintă, (3) nu vorbește deloc despre parcări și apoi (4) pleacă la 10 minute după. Acest blocaj, recunosc, a generat o ajustare de plan. Inițial am fi dorit să avem noul regulament funcțional de la început de ianuarie 2022. Acum, îl vom avea cel mai probabil din 1 martie. Calendarul este următorul: vot HCL de Înființare Serviciu de gestiune TimPark – decembrie; pus în operațiune noul serviciu – decembrie + ianuarie; vot HCL Regulament și Tarife noi – ianuarie; schimbarea tuturor tăblițelor TimPark – ianuarie + februarie; regulament nou aplicat – 1 martie“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Va exista o perioadă de tranziție

“În primele două luni din 2022, pe perioada de tranziție între vechiul model de gestiune și noul model, tarifarea va fi aplicată doar pentru Zona 0, în centrul orașului. În ianuarie și februarie nu se va plăti parcarea în cartiere. Va exista o campanie de informare a TimPark pentru ca toți cetățenii să se obișnuiască cu noul regulament. Putem parca civilizat în oraș. Putem avea un sistem ordonat. Vrem un sistem modern, funcțional, un serviciu de calitate la nivelul așteptărilor voastre. Nu voi lăsa niște interese mărunte să oprească modernizarea orașului“, a mai spus Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole