Timișoara: lucrările la un corp de clădire de la Colegiul Ungureanu vor fi terminate până la finalul anului – reabilitarea liceului costă 33 de milioane de lei

Primăria Timișoara derulează un amplu proiect de reabilitare a Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de aproximativ 33 de milioane de lei, 98% din acestea provenind din fonduri europene nerambursabile.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a efectuat o vizită pe șantier și a anunțat că începând cu noul an școlar o parte a elevilor se vor întoarce în noile spații amenajate.  

Până la final de an, absorbim toate fondurile europene pentru reabilitarea Colegiului Ungureanu. Clădirea care găzduiește școala tehnică va fi ca nouă. Este un proiect complex care a presupus reabilitarea completă a unei construcții vechi de peste un secol, listată ca monument istoric. Lucrările din interior sunt într-un stadiu avansat la corpul A, unde se fac finisajele, se montează gresia și parchetul, se montează tâmplăria, precum și caloriferele. Constructorul are materialele pregătite pentru a finaliza refacerea acoperișului de la corpul B. Structura clădirii a fost consolidată până la nivelul acoperișului, iar lucrarea la acesta va mai dura aproximativ o lună. Până în iarnă, Corpul A va fi complet finalizat, iar la începutul anului viitor vom finaliza și Corpul B. La începutul proiectului, am decis să mutăm temporar copiii, deoarece siguranța lor este o prioritate absolută pentru noi. Am dorit, de asemenea, să avansăm cât mai rapid pe șantier, pentru a le permite elevilor să se întoarcă aici cât mai curând posibil. Deși lucrările se apropie de finalizare, vom permite accesul elevilor înapoi în școală doar după ce am recepționat complet primul corp de clădire“, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole