Timișoara: Liberalii au făcut din nou scandal în plenul Consiliului Local. Au refuzat să voteze proiectele introduse suplimentar pe ordinea de zi

Consilierii locali liberali din Timișoara au făcut din nou scandal în ședința de plen de astăzi.

Prin vocea liderului de grup, Adrian Lulciuc, a anunțat chiar în debutul ședinței faptul că nu vor vota suplimentarea ordinii de zi deoarece au primit proiectele cu întârziere și nu au avut timp să le studieze.

Inițial ordinea de zi era formată din cinci proiecte, iar conducerea primăriei a propus adăugarea altor cinci proiecte.

“Revin cu mențiunea, în semn de protest grupul PNL nu va vota anexa la ordinea de zi. Este un protest. Nu am spus că nu vom vota niciun punct de pe anexă. Este un protest pentru că întotdeauna cele mai importante proiecte pentru timișoreni și pentru Timișoara vin pe anexă și niciodată nu apucăm să le parcurgem“, a spus Adrian Lulciuc.  

Ordinea de zi inițială era formată din următoarele proiecte:

1. Aprobarea Procesului Verbal al ședinței   Consiliului Local din  23.11.2021.

2. Proiect de hotărâre privind înființarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor publice din Municipiul Timișoara – TIMPARK.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării în calitate de partener, a Municipiului Timișoara la proiectul intitulat “A New Diversity Chapter for Europe – European Network of Towns for DIVERSITY”/„Un nou capitol privind diversitatea pentru Europa – Rețeaua europeană a orașelor pentru DIVERSITATE”, proiect aprobat de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles în cadrul programului „Europa pentru cetățeni” 2019-2024, Rețele de orașe și a contribuției Municipiului Timișoara în acest proiect, nr. 625821-CITIZ-1-2020-2-BG-CITIZ-NT.

4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea accesului liber al elevilor, în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Timișoara pentru desfășurarea activităților recreative și sportive extrașcolare.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal ”Zonă locuințe și funcțiuni complementare”, Extravilan, Timișoara, Zona Torontal- Metro 2, C.F.445218, nr.cad.445218.

Liberalii s-au opus suplimentării ordinii de zi cu următoarele proiecte:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Timișoara pe anul 2021.

2. Proiect de hotărâre privind împuternicirea reprezentanților Municipiului Timișoara în Adunarea Generală a Acționarilor a Societății de Transport Public Timișoara S.A, pentru a aproba încetarea activității la punctul de lucru de pe Bulevardul Take Ionescu nr.56 și nr.83.

3. Proiect de hotărâre privind  aprobarea documentației cu titlul ”Bilanț real tehnologic și optimizat al energiei termice pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică al Municipiului Timișoara aferent anului 2020”.

4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea proiectului organizării și funcționării rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza Municipiului Timișoara, pentru anul școlar 2022- 2023.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea pierderilor tehnologice induse aferente anului 2020, din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, către populație.

Până la urmă odinea de zi a fost votată de ceilalți consilieri locali împreună cu cele cinci proiecte suplimentare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole