Timișoara ia consultanță de la Banca Mondială ca să afle ce face cu Colterm-ul

Timișoara ia consultanță de la Banca Mondială ca să afle ce face cu Colterm-ul

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, că administraţia publică locală a demarat demersuri pentru încheierea unui acord cu Banca Mondială (BM), prin care instituţia financiară va furniza municipiului o strategie de termoficare şi de eficientizare energetică pentru viitor, dar şi un plan pentru restructurarea şi retehnologizarea Colterm.

„Ne dorim să luăm Banca Mondială ca partener al Municipiului Timişoara şi avem încredere că, sprijiniţi de această instituţie care colaborează cu Guvernul şi cu alte autorităţi locale, ne vom atinge obiectivul. Vom propune Consiliului Local adoptarea acestui acord care asigură un viitor sustenabil pentru sistemul de termoficare al Timişoarei şi nu cârpeli pentru a asigura supravieţuirea companiei, ca scop în sine. Noi schimbăm perspectiva. Nu rostogolim datorii, nu cârpim ţevi, nu întreţinem Colterm fără limită din bugetul local. Noi ne angajăm să construim un nou sistem de termoficare performant”, a declarat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

În cadrul acestui acord, specialiştii Băncii Mondiale vor furniza un plan pe termen scurt, mediu şi lung care va permite transformarea companiei într-una care produce şi furnizează agent termic în mod ecologic, folosind combustibili alternativi.

Această strategie şi parteneriatul cu Banca Mondială va permite companiei să acceseze fonduri rambursabile şi nerambursabile, în condiţii avantajoase, pentru a pune în practică cele stabilite în parteneriat cu BM.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole