Liceul Carmen Sylva își schimbă înfățișarea. Începe reabilitarea clădirii care datează din 1903

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente proiectului de „Reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic Carmen Sylva”.

Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, restaurarea tâmplăriei exterioare, folosind același tip de material ca și cel existent. Fiind vorba despre un monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului.

Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar.

Construcția datează din anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică.

„Una dintre ambițiile noastre este să eficientizăm energetic clădirile școlilor din oraș pentru a crește calitatea condițiilor în care învață elevii. Investiția în zona educației este prioritară, avem deja în lucru reabilitarea totală sau parțială a 6 școli și licee și construcția de noi clădiri la alte 5 unități de învățământ. De asemenea, lucrăm la proiecte tehnice pentru modernizarea altor școli”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz

Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, conform documentației, calculele având la bază costurile pentru energie, aferente anului 2020. Având în vedere creșterile semnificative ale costurilor pentru utilități, dacă nivelul lor nu va scădea, valoarea investiției va fi acoperită într-un timp mai scurt.

Valoarea contractului de execuție este de 7.721.606,70 (TVA inclus), iar durata de execuție este de 12 luni. Executant care se ocupă de lucrări este ILA VORHABEN.

Se înființează Centrul de Monitorizare a Ordinii Publice și Trafic Management, unic în România. Primarul Dominic Fritz: Intrăm într-o logică interinstituțională nouă, de la transmis date prin CD-uri la trei zile după infracțiune, la acces în timp real

Centrul de Monitorizare Trafic se transformă într-un centru de ordine publică modern, unic în România, printr-un parteneriat între Primăria Timișoara și Poliția Locală. Prin noua structură, scădem semnificativ timpii de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole