Timișoara: Hella România a finanțat cu 75.000 de euro modernizarea a trei laboratoare de la Universitatea Politehnica

Trei noi laboratoare moderne au fost amenajate cu sprijinul Hella România și au fost inaugurate în prezența reprezentanților conducerii universității și ai companiei, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Mecanică: unul de Internet-of-Things, unul de Termotehnică și unul de Reverse Egineering și Prototipare Rapidă.

Cu o investiție de circa 75.000 de euro din partea Hella, modernizarea laboratoarelor a presupus o reamenajare completă, dotare cu mobilier, climatizare, echipamente care să permită transmiterea cursurilor online, table smart, camere web ultraperformante, proiectoare și panouri electrice de mari dimensiuni, calculatoare, peste 1.000 de studenți de la ciclul de licență urmând să beneficieze de aceste echipamente.

“Parteneriatele sunt foarte importante. E, cumva, și specificul Universității Politehnica Timișoara, pentru că, încă din primul secol de existență, așa am funcționat, încă de la începuturi companiile din regiune au participat financiar la ceea ce a însemnat Politehnica. Aceste legături au continuat, până la urmă și noi am dat înapoi mai mult decât am primit, de-a lungul anilor, prin absolvenții pe care i-am produs și prin proiectele de cercetare pe care le-am avut împreună cu companiile. În continuare, ne bucurăm să creștem aceste parteneriate. Acest lucru înseamnă o implicare mai mare a companiilor în dotarea universității, proiecte comune – și avem multe asemenea proiecte – și, pe de altă parte, prin adaptarea curriculei universitare la realitățile actuale ale mediului economic, a pregătirii teoretice de bază a studenților noștri, pentru că e și în interesul lor ca absolvenții noștri să fie cât mai apropiați de ceea ce își doresc ei pe piața muncii”, a completat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole