Timișoara: Dominic Fritz și Nicuşor Dan au discutat despre apă caldă și căldură

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a discutat luni, într-o vizită la Timişoara, cu primarul Dominic Fritz, despre nevoia unei implicări guvernamentale sporite pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi încălzirea din cele două oraşe.

Au mai fost abordate şi subiecte despre proiectele cu finanţare europeană şi despre colaborarea Municipalităţii timişorene cu instituţii financiare internaţionale, precum BERD sau BEI.

„Am vorbit, de asemenea, despre strategia de parcări, despre colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi despre o problemă comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara, respectiv, sistemul centralizat de termoficare. Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura în plan local”, a anunţat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Şi primarul Fritz a scris, pe Facebook, că Timişoara şi Bucureşti trebuie să îşi unească eforturile în gestionarea unor probleme comune, cum sunt mobilitatea urbană sau „criza sistemului de termoficare centralizat”.

„Am abordat şi un subiect extrem de sensibil atât pentru Timişoara, cât şi pentru Bucureşti, cel al crizei energetice, având în vedere că oraşele noastre au cele mai extinse sisteme centralizate de termoficare din România. Împreună vom susţine o implicare mai mare a Guvernului, care, în urmă cu 20 de ani a pasat această problemă pe umerii autorităţilor locale, iar acum trebuie să susţină oraşele aflate în dificultate din cauza crizei mondiale a energiei, dar şi a zecilor de ani în care investiţiile au lipsit cu desăvârşire în acest domeniu”, a afirmat edilul Timişoarei.

Edilul-şef al Capitalei face luni o vizită astăzi în vestul ţării, el urmând să ajungă şi la Arad. Nicuşor Dan este însoţit în aceste vizite de viceprimarul Stelian Bujduveanu şi consilierii generali Nicorel Nicorescu şi Gabriel Rău (USR), George Nicolaie (PNL) şi Marian Podar (PMP).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole