“Timișoara Decide“ – Primăria vă invită să depuneți proiecte care să primească finanțare prin Bugetul participativ

Primăria Timișoara lansează un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetățeni.

“Ne adresăm timișorenilor care doresc să depună propuneri de proiecte solide, fezabile, cu potențial de implementare. De asemenea, pot să ofere opinii privind implementarea sau oportunitatea unui proiect înscris sau să susțină, pentru a trece în faza următoare, acele proiecte care se subsumează unor nevoi similare. Invităm pe cei care au peste 16 ani și locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara să depună propuneri de proiecte în perioada 1 – 30 martie 2022, completând acest formular: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere. Vă încurajăm și să contribuiți la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii. Puteți face asta în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect. Dacă aveți întrebări ce nu se regăsesc pe site sau aveți nevoie de ajutor cu formularea și/sau depunerea unei propuneri online, ne puteți scrie la cartiere@primariatm.ro sau puteți contacta partenerii campaniei de buget participativ, la numerele de mai jos: Primăria Municipiului Timișoara – 0741118249, luni – joi 14:00 – 16:00; Institutul Intercultural Timișoara – 0741115124, luni – joi 16:00 – 18:00; Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 0371 000 378 , luni – vineri 11:00 – 18:00“, se arată într-un comunicat de presă.

Institutul Intercultural Timișoara, unul din partenerii primăriei oferă oportunitatea să se implice activ celor care doresc să ajute campania de buget participativ, în calitate de voluntar.

“În cadrul procesului de selecție, primul pas este să se înscrie, accesând acest link: https://www.facebook.com/InstitutulInterculturalTimisoara/posts/4947873035273087. Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale) este de a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin realizarea activităților de suport. Bugetul participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea oraşului, aceştia având posibilitatea de a decide în mod direct cum se va cheltui suma de 3 milioane de lei din bugetul local“, mai precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole