Timișoara: Consiliul local USR, Răzvan Negrișanu, acuză vechea administrație de incendiul de la mansarda din Complexul Studențesc: corupția poate ucide

Consiliul local USR, Răzvan Negrișanu, consideră că incendiul de ieri din Complexul Studențesc, de pe strada Mehadia, putea fi evitat.

Incidentul s-a soldat din fericire doar cu pagube materiale, însă este pus pe seama lejerității cu care vechea administrație a tratat astfel de construcții.

“Dacă vechea administrație ar fi luat decizii în folosul cetățenilor și nu ar fi cedat presiunilor unor dezvoltatori care urmăreau doar interesul financiar, incendiul de la mansarda de pe strada Mehadia din Complexul Studențesc probabil nu s-ar fi întâmplat. Corupția chiar poate să ucidă! Din fericire nicio persoană nu și-a pierdut viața în acest incendiu, dar distrugerile există și sunt semnificative. E ironic cum mansarda executată recent a ars în integralitate iar blocul propriu-zis, construit în urmă cu zeci de ani, a rezistat bine incendiului“, spune consilierul local USR.

Regulament privind mansardarea a fost deja modificat

“Tocmai pentru a preveni tragedii am propus și Consiliul Local a acceptat un nou regulament privind mansardarea. Și vă reamintesc că nu a fost ușor: primul proiect a fost respins de aparatul PMT, a doua variantă a fost “pierdută”, am reușit de-abia din a treia încercare. Timp de jumătate de an a durat parcursul regulamentului prin aparat, timp în care am primit tot felul de telefoane să renunț. Nu am renunțat. Regulamentul propus de mine, care este astăzi în vigoare, restricționează construcția de noi apartamente tip mansardă la maximum 60% din suprafața apartamentelor de la ultimul etaj. Asta înseamnă o densitate construită  mai mică și implicit un risc mai redus de propagare a flăcărilor. Mai impune dezvoltatorilor realizarea unui lift, o anumită geometrie pentru acoperiș, realizarea invelitorii din materiale incombustibile, ferestre tip mansardă, locuri de parcare și spații verzi pentru fiecare unitate construită. Tot regulamentul a fost gândit astfel încât să încurajeze calitatea proiectului și a execuției. Mansarda de pe strada Mehadia nu s-ar fi putut realiza în condițiile noului regulament. Regulile clare, predictibile, precum și sancțiuni acolo unde acestea sunt încălcate, sunt calea pentru a evita tragedii“, a mai precizat Răzvan Negrișanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole