Timișoara: Consilierii locali vor decide marți dacă deschid curțile școlilor și terenurile de sport pentru a fi utilizate de elevi în afara orelor

Consilierii locali vor dezbate marți un Proiect de Hotărâre care prevede deschiderea curților școlilor și terenurilor de sport pentru a fi utilizate în afara orele de școală.

În același timp ar putea fi aprobat și un Regulament de utilizare, însă plecând de la acesta fiecare unitate de învățământ va trebuie să aibă un regulament propriu.

Din cele 41 de unității din Timișoara care beneficiază de terenuri de sport, ar putea acorda acces doar 15, deoarece este necesar ca școlile să aibă pază umană.

“Luând în considerare că administrația publică locală nu deține destule terenuri destinate activităților recreative și sportive extrașcolare se propune accesul liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport ale unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Timișoara ( cu excepția celor din învățământul preșcolar) pentru desfășurarea activităților recreative și sportive extrașcolare. Suplimentar, luând în considerare starea de stres și anxietate pe care și copii o resimt din cauza situației generate de pandemia Sars – Cov19, este important să asigurăm accesul facil la terenurile de sport în aer liber, oriunde este posibil acest lucru. La momentul de față de propune accesul liber al elevilor în curțile școlilor și pe terenurilor de sport care preuniversitar de stat care dispun de pază umană“, se arată în referatul de aprobare care însoțește PHCL-ul.

Școlile care ar urma să acorde acces liber sunt: Colegiul Bănățean, Colegiul Loga, Colegiul Coandă, Colegiul Economic, Colegiul Ungureanu,  Liceul Calderon, Liceul Vidu, Liceul Moisil, Liceul Sportiv Banatul, Liceul Energetic, Liceul de Industrie Alimentară, Liceul Auto, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul de Silvicultură, Școala Gimnazială nr.7.

Intervalul orar în care se poate acorda accesul este între orele 09:00 – 21:00, în funcție de activitatea școlară.

Necesitatea deschiderii curților și a terenurilor de sport a fost ridicată încă din vara acestui an de consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, care a și organizat o serie de întâlniri cu elevii și prinții, cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor.

“#DeschidețiCurțileȘcolilor! După un an de școală online, în care copiii Timișoarei au fost nevoiți să stea închiși în case, ferindu-se de COVID-19, terenurile din curțile școlilor au lacătul pus, când ar putea foarte bine să fie deschise, să redea elevilor și tinerilor din Timișoara dreptul de a “bate mingea” în siguranță, aproape de casă! Se întâmplă deja în sectorul 6 al Capitalei, în Bacău și în Brașov, de ce nu s-ar putea întâmpla și în Timișoara? Am inițiat un proiect de hotărâre prin care vreau ca administrația locală să pună terenurile de sport din cadrul unităților de învățământ la dispoziția tinerilor. Mă aștept ca acest proiect să aibă susținători din partea tuturor grupurilor politice, pentru că interesul superior al copiilor trebuie să primeze întotdeauna! Educația și sportul nu ar trebui să aibă culoare politică, de aceea acest proiect este un prilej fantastic pentru a ne mobiliza, noi, consilierii locali, să votăm un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să deschidem curțile școlilor pe timpul vacanței de vară și nu numai, în baza unui regulament aplicat de administrația publică locală“, spunea Roxana Iliescu în vara acestui an.

Proiectul urmează să intre la votul consilierilor în ședința extraordinară de marți.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole