Centru de zi și cantină socială, la Giroc

Până la finalul acestei luni, comuna Giroc va avea un centru de zi pentru îngrijirea vârstnicilor. Va fi rezultatul unui proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare de peste un milion și jumătate de lei, dintre care peste 1,3 milioane de lei, bani nerambursabili.

Proiectul prevede extinderea si modernizarea unei anexe existente pentru amenajarea centrului, precum și crearea unei cantine sociale. Aceasta va funcționa inclusiv ca suport pentru prepararea si distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor și pentru soluții personalizate de regim realizate de personalul de specialitate implicat in proiect.

Centrul va oferi inclusiv servicii de îngrijire la domiciliu, precum și servicii medicale de rutină vârstnicilor din comuna timișeană. Odată cu deschiderea centrului, vor fi generate șase noi locuri de muncă, iar persoanele cu dizabilități vor fi implicate în activități de voluntariat în cadrul acestuia.

Lucrările de construcții la centru au fost finalizate, iar în acum sunt în curs de instalare ultimele echipamente și dotări achiziționate. Recepția lucrării urmează să fie realizată până la finalul lunii.

Proiectul este implementat de Primăria comunei Giroc, prin Axa de finanțare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole