Timișoara: amenzi drastice pentru panouri publicitare amplasate ilegal și afișe lipite pe stâlpi

Acțiune a polițiștilor locali pe linia publicității – au fost aplicate 30 de sancțiuni pentru panouri fără documente și afișe lipite în locuri neautorizate.

Polițiștii locali au organizat, în ultimele două săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația referitoare la  amplasarea sistemelor publicitare în oraș.

În cadrul acțiunii au constatat nereguli în ceea ce privește modul în care sunt amplasate afișele publicitare în special pe marile artere din municipiu, atât la capitolul afișe lipite pe shelterele de curent, pe stâlpi, clădiri, acestea fiind locuri neautorizate, cât și în ceea ce privește amplasarea bannerelor, meshurilor și panourilor publicitare de mari dimensiuni pentru care nu exista documentația necesară amplasării lor. În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 30 de sancțiuni în valoare totală de 219.000 lei, conform Legii 185/2013 și conform HCL 371/2007. De la începutul anului, au fost aplicate în total 126 de sancțiuni pentru publicitate ilegală desfășurată pe raza municipiului Timișoara, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole