Timișoara: întâlnire între Dominic Fritz și primarul orașului Bourges – orașul francez își dorește titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2028

Timișoara este o sursă de inspirație pentru orașul Bourges, din Franța, care își dorește titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2028.

Primarul orașului Bourges, Yann Galut, s-a întâlnit, la Timișoara, cu primarul Dominic Fritz, pentru a discuta despre provocările și punctele forte pe care le reprezintă deținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

 ”Timișoara are, acum, în anul Capitalei Culturale, șansa unică de a-și face auzită vocea în Europa, a subliniat primarul Dominic Fritz.

Iar această voce a orașului transmite mai departe valorile care ne reprezintă: multiculturalitatea, diversitatea, inovarea.

Primarul Timișoarei a urat succes delegației din Bourges în demersul său de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii, pentru care va intra în competiție alături de orașele Rouen și Montpellier.

Dominic Fritz a subliniat că orașul Bourges are toate șansele să câștige acest titlu, dar a evidențiat că este nevoie de pregătire, dedicare și multă muncă pentru ca această dorință să devină realitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole