Timișoara: amenzi de aproape 12.000 de lei pentru proprietarii de câini, în urma unei acțiuni de amploare

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara a organizat ieri o amplă acțiune de amploare de verificare a modului în care proprietarii de câini din zona de nord a orașului respectă legislația în vigoare referitoare la deținerea și îngrijirea acestor animale de companie. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș – Biroul Protecția Animalelor, reprezentanți ai Primăriei Timișoara – Direcția Calitatea Vieții și ai societății de ecarisaj Danyflor.

Au fost verificați mai mulți deținători de câini din cartierele Aradului și Lipovei, de pe străzi precum Pop de Băsești, Peneș Curcanul, dar și din zona Kuncz, fiind aplicate un număr de patru sancțiuni în valoare totală de 11700 lei pentru lăsarea în libertate a animalelor de companie, nedeclararea câinilor periculoși și nerespectarea prevederilor legale privind sterilizarea patrupedelor, fapte prevăzute de Legea 61/1991, OG 55/2002, OUG 155/2001„, transmite Poliția Locală Timișoara.

Totodată, reprezentanții Danyflor au depistat și ridicat cinci câini fără stăpân din zonele Aradului și Lipovei. Astfel de acțiuni de verificare vor fi organizate și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole