Timișoara: amendă de 15.000 de lei pentru cel care a predat ilegal deșeuri către un angajat RETIM – incidentul s-a petrecut pe strada Aurel Contrea colț cu Aleea Viilor

Buletin de Timișoara vă informa pe 16 mai, deci acum două zile, că o mașină de gunoi a RETIM a fost filmată în timp ce încărca “prin bascheți“ gunoi dintr-o dubiță inscripționată cu un logo al uneia dintre restaurantele Valery, așa cum puteți citi AICI.

Ca urmare, polițiștii locali din Timișoara din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări pentru depistarea cetățenilor care nu respectă legislația referitoare la gestionarea deșeurilor, a celor care le abandonează sau le transportă și le predau unor operatori neautorizați.

Zilele trecute, ca urmare a unor postări în mediul online, polițiștii locali s-au autosesizat și au identificat un cetățean cu domiciliul în localitatea Giroc, care a predat deșeuri provenind din igienizarea subsolului imobilului în care locuiește, unei persoane fizice care nu era autorizată să preia deșeurile, dar este angajat al operatorului de salubrizare Retim SA, în timp ce se afla  pe strada Aurel Contrea colț cu Aleea Viilor. Cel care a predat deșeurile unui operator neautorizat a fost sancționat cu 15.000 lei, societatea de salubrizare urmând să decidă ce măsuri ia în cazul angajatului său. Reamintim cetățenilor că este foarte important să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea, amenzile pentru astfel de fapte fiind între  5000 lei și 15.000 lei“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole