VEST: tone de deșeuri textile urmau să fie vândute în magazine ca haine second-hand, deși produsele ar fi nesigure şi periculoase

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad au descoperit, la un depozit de îmbrăcăminte second-hand din judeţ, 17 tone de deşeuri textile care urmau să fie vândute în magazine ca îmbrăcăminte, deşi produsele ar fi „nesigure şi periculoase”, prezentând „urme vizibile de murdărie, miros greu, cu un grad de uzură foarte ridicat”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad, depozitul a fost verificat în cadrul unei acţiuni ce vizează produsele second-hand. Acţiunile comisarilor au loc la punctele de intrare în ţară, la importatori, distribuitori şi la comercianţi.

Astfel, la depozitul LOLEEA ABYDAL SRL, din localitatea Vladimirescu, judeţul Arad, comisarii arădeni au efectuat o verificare a unui automărfar cu produse textile second-hand şi au constatat faptul că acestea prezentau urme vizibile de murdărie, miros greu, cu un grad de uzură foarte ridicat. Având în vedere starea fizică a obiectelor, acestea au fost considerate produse nesigure şi periculoase, respectiv deşeuri, conform prevederilor HG163/2007 privind introducerea pe piaţă, comercializarea şi distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată şi a articolelor textile purtate sau uzate. Mai mult, documentele obligatorii însoţitoare – certificatele de dezinfecţie şi dezinsecţie – nu erau complete„, a transmis CJPC Arad.

Comisarii au sesizat Garda de Mediu, iar reprezentanţii acestei instituţii au confiscat întreaga cantitate de 17 tone de produse second-hand.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole