Timișoara alocă 55% din buget pentru investiții. USR: în timpul fostei administrații PNL erau doar 26%

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2022, Primăria Timișoara a alocat 55,3% investițiilor, cu detalii AICI.

Cei de la USR susțin că între orașele mari Timișoara a alocat investițiilor cel mai mare procent, în timp ce Sibiu are 53%, Alba Iulia și Oradea – 49%, Arad – 48%, Suceava – 44%, Craiova – 43%, Cluj-Napoca – 42%, Iași – 41% sau Constanța 38%.

“Dacă în 2017, în timpul fostei administrații PNL a Timișoarei, doar 26% din buget era alocat investițiilor, noul buget propus de USR vine cu un record: peste 1 miliard de lei (56% din bugetul total), bani pentru modernizarea orașului. Mai mulți bani pentru spitale și școli, pentru tramvaie și autobuze electrice și modernizarea unor mari bulevarde și străzi“, arată ce de la USR.

Buget istoric

“Încep lucrările la Pasajul Inferior Solventul, Inelul II – Pod ISHO va fi închis, pornește al treilea șantier pe un bulevard mare la Stan Vidrighin, iar la finalul anului va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru o nouă maternitate. O sumă-record pentru investiții vine anul acesta din fonduri europene. 503 milioane de lei, bani europeni cu care vor continua lucrările la rețeaua de termoficare, va fi reabilitată rețeaua de apă potabilă și cea de canalizare (aprox. 65 de kilometri), dar și 27 de noi kilometri de piste de biciclete și se vor înlocui 2.800 de corpuri de iluminat cu sisteme LED și telegestiune. Tot din fonduri europene continuă reînnoirea flotei de transport în comun. 20 de noi tramvaie și autobuze electrice vor ajunge în Timișoara.  Spitalele, o prioritate pentru prima dată. Noul corp de la Spitalul de Copii este aproape finalizat. Însă va începe și dotarea acestuia, care presupune un cost de 26 milioane de lei.  Continuă șantierul pentru Spitalul de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde (11.6 milioane), iar la Clinica de Balneologie se construiește un corp nou, iar cel vechi va fi reabilitat, la un cost de 10.2 milioane.  10 corpuri de școli și grădinițe se află în reabilitare, 12 corpuri moderne de clădire sunt în execuție, 2.1 milioane de lei pentru reparația școlilor, în timp ce trei noi creșe vor fi construite. În total, 123 de milioane de lei pentru investiții în educație“, menționează USR.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole