Timișoara: activități de deratizare între perioada 6 și 17 noiembrie – se vor amplasa momeli pentru combaterea rozătoarelor

În perioada 6 – 17 noiembrie 2023, Primăria Municipiului Timișoara organizează activităţi de deratizare pe domeniul public. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

Operatorul serviciilor de deratizare va amplasa în spații exterioare de pe domeniul public staţii destinate plasării momelilor. Este indicat să nu atingeți aceste stații și nici conținutul lor. De asemenea, sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea stațiilor amplasate pe domeniul public. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să ia măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării, pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să salubrizeze și să igienizeze spațiile proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât cele interioare cât și cele exterioare“, arată municipalitatea într-un comunicat de presă.

Produsul folosit în combaterea rozătoarelor este Colbrom Pastă, cu substanţa activă Bromadiolone. Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate și este avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii. 

Potrivit primăriei, prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL, iar personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat în conformitate cu legislația în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Reamintim că proprietarii au obligația de a efectua lucrări de deratizare imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) în imobilele pe care le dețin. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice, conform HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, modificată şi completată“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole