Timișoara: a fost lansată licitația pentru proiectarea parcării supraetajate din Piața 700 – valoarea contractului este de circa 800.000 de lei

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timișoara – TIMPARK – lansează licitația pentru achiziționare a serviciilor de proiectare privind obiectivul de investiții ”Reorganizare parcări și spațiu public Piața 700 (DALI + PT+ DDE + AT)”.

Spațiul public din această zonă ultracentrală se află într-un stadiu ridicat de degradare. Mai multe cvartale din străzile secundare se pretează pentru parcări publice, în urma demolării de garaje, iar spațiul public este ineficient utilizat.

Prin acest proiect se va accesibiliza spațiul public pentru pietoni, vor fi propuse realizarea de locuri noi de parcare, precum și realizarea tronsonului care va completa un culoar velo între Piața Libertății și Calea Bogdăneștilor. O suprafață de 23.500 mp va fi supusă analizei în baza acestui contract pentru soluții moderne și unitare de amenajare a spațiului public. Aceste amenajări vor răspunde nevoilor șoferilor, pietonilor și bicicliștilor care locuiesc și tranzitează zona. Amenajările includ dotări cu mobilier public de calitate, piste velo la standard și reabilitarea tuturor zonelor degradate cu materiale potrivite caracterului central al zonei. Zona vizată se află la limita vestică a cartierului Cetate și prezintă o complexitate urbană deosebită prin suprapunerea arhitecturală dintre vechile ruine ale Cetății Timișoara și construcțiile noi realizate în secolul 20. Zona are o importantă funcție de tranzit multimodal (tramvai, autobuze, taxi, velo, auto) și o activitate economică ridicată susținută de piețele de legume și flori din apropiere. Străzile vizate sunt: str. Paris, str. Coriolan Brediceanu, str. Colonel Enescu (parțial), str. Martir Radian Belici și intersecția Brediceanu- Sf. Ioan“, arată TimPark într-un anunț.

Valoarea totală a contractului pentru fazele menționate este de 762.400,00 lei cu TVA.

Termenul de depunere a ofertelor este 20.11.2023 ora 15:00.

Firmele interesate se pot înscrie la licitație prin sistemul electronic de achiziții publice. (P)

Recomandările noastre

Cele mai citite articole