Timișoara: a fost finalizată reabilitarea termică a blocului de pe str. Vasile Balmuș – lucrările la alte 19 imobile se află în diferite faze de execuție

Primăria Timișoara a informata astăzi că a fost finalizată reabilitarea termică pentru încă un bloc din oraș.

Am recepționat lucrarea, iar de acum, 30 de familii din imobilul situat pe str. Vasile Balmuș, nr. 9-11 se pot bucura de beneficiile investițiilor în eficientizarea energetică a blocului“, arată municipalitatea.

Prin reabilitarea energetică: crește confortul termic în locuință; se reduce umiditatea; se reduce zgomotul exterior; scad facturile la încălzirea, respectiv răcirea apartamentelor.

Blocul de pe Vasile Balmuș face parte dintre cele 68 de imobile aflate în programul de reabilitare termică pe fonduri europene, care a fost deblocat de Primărie, prin revizuirea soluției tehnico-economice de izolare termică. Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri: 11 blocuri au fost reabilitate termic; 19 blocuri se află în diferite faze de execuție; 20 de blocuri sunt în licitație“, mai precizează sursa citată.

În ședința de plen de miercuri, consilierii locali au aprobat soluțiile revizuite pentru a fi reabilitate termic încă 14 blocuri. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 23 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, peste 600 de apartamente vor intra în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole