Timișoara 2023 – MUZICON se pregătește de start – concerte, rezidențe de creație și sesiuni de mentorat – proiectul debutează în 21 mai

Parte a scenei muzicale timişorene încă din 2015, conceptul Muzicon înseamnă dezvoltarea continuă a scenei muzicale alternative.

Printr-o serie de evenimente organizate sub umbrela Muzicon, care au sprijinit și promovat zona alternativă, în această perioadă, menționăm cele două conferințe dedicate acestui domeniu (2017 si 2020), proiectele de recuperare a patrimoniului imaterial, Lost Tapes, (demers de recuperare a muzicii timișorene pierdute a anilor ’90-’00), concertele de prezentare a artiștilor emergenti (2022), dar și dezvoltarea unui hub de sprijin si promovare a scenei muzicale locale (muzicon.hub – 2022).

În perioada 21 mai – 5 octombrie 2023, Muzicon, parte a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, aduce în atenția publicului timișorean rezidențe creative, evenimente live care presupun colaborări între artiști din zona muzicală alternativă, concerte și sesiuni de mentorat.

Proiectul Muzicon, în anul Capitalei Culturale Europene, debutează în 21 mai, ora 17.00, cu atelierul Help me, I’m a musician, sustinut de Bogdan Șerban (Radio Guerrilla), la Muzicon hub., Timișoara, str. Peneș Curcanul, nr. 4 – 5, și continuă, în fiecare joi seară, cu concertele a peste 20 de trupe locale și naționale.

De asemenea, în fiecare joi din lunile iunie, iulie și septembrie, în cadrul Muzicon, vor avea loc concertele a peste 20 de trupe din Timișoara, București, Sibiu, Oradea, Pitești, Cluj și Iași, printre care amintim: The Case, Zolevee, The Kriptonite Sparks, Melting Dice, Domino, Pinholes etc.

Parte a sectorului cultural independent, proiectul Muzicon își propune să crească consumul cultural local prin diversificarea ofertei clasice și conectarea artiștilor scenei locale la cea națională și europeană. Muzicon reprezintă unul din motoarele de creștere ale industriei cultural- creative din Timișoara care generează în mod constant infrastructură educațională de calitate prin promovarea consumului cultural la nivel local, facilitarea proceselor colaborative și prin creșterea calității producției culturale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole